ARAMA
Kahramankazan Belediyesi

PERSONELE İLK YARDIM EĞİTİMİ 

Geri

PERSONELE İLK YARDIM EĞİTİMİ 

13 Eylül 2024

HABERİ DİNLE

Kahramankazan Belediyesi personeli, Dünya İlk Yardım Günü'nde Aktif Ankara OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği ekibi tarafından verilen ilk yardım eğitimine katıldı. 

Eğitim, Uzman Hemşire Sultan Şahin tarafından Kahramankazan Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. İlk yardım teknikleri ve temel sağlık bilgilerinin aktarıldığı eğitimde Sultan Şahin, yaralı veya hasta durumunda nasıl müdahale edileceği, temel yaşam destek yöntemleri ve acil sağlık hizmetlerinin nasıl çağrılacağı konusunda pratik bilgiler sunuldu.

Sadece iş yerinde değil, günlük yaşamda da kritik bir öneme sahip olan ilk yardımın hem kişisel güvenliği hem de toplum sağlığını korumak açısından önemi vurgulandı. Eğitim sonucunda belediye personeli acil durumlarda daha etkili müdahale edebilme yeteneği kazandılar.

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, bu tür eğitimlerin düzenli aralıklarla devam edeceğini belirterek, ilk yardımın hayati önemine dikkat çekti. Başkan Çırpanoğlu, "İlk yardım bilgisi, acil durumlarda hayat kurtarıcı olabilir ve bu bilgiler herkes tarafından bilinmelidir." dedi. Ayrıca eğitimlerin sadece personelin değil, tüm toplumun güvenliğini artırmayı amaçladığını vurgulayan Başkan Çırpanoğlu, "Personelimizin bu bilgileri edinmesi, acil durumlarda hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilme kapasitesini artıracaktır. Amacımız hem iş yerimizde hem de toplum genelinde sağlık ve güvenliği artırmak." şeklinde konuştu.