KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
HABERİ DİNLE
Kahramankazan Belediyesi 2025 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu başkanlığında gerçekleşti.
Bir önceki toplantı tutanağının oylanarak kabul edilmesi ile başlayan Meclis toplantısı, gündem dışı konuşmalar, önergelerin okunması, gündem maddelerinin oylanması ile devam etti.
''ATAMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ''
Kasım ayının Türk milleti için büyük bir anlam taşıdığını belirten Başkan Selim Çırpanoğlu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıl dönümünde Kahramankazan’da gerçekleştirilecek anma programlarına tüm vatandaşları davet etti.
Başkan Çırpanoğlu, “10 Kasım’da Atamızı Kahramankazan’da gururla yad edeceğiz. ABB Kahramankazan Aile Yaşam Merkezimizde saat 19.00’da güzel bir programımız olacak. Bütün Kahramankazanlı hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha gururla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.” dedi.
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMLARI
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerden de bahseden Başkan Çırpanoğlu, “Okullarımızda olacak etkinliklere katılım sağlayacağız. Hepimizin hayatına dokunan, bizleri bir noktaya getiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Allah onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı.
KAHRAMANKAZAN BELEDİYESPOR’A DESTEK
Kahramankazan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kahramankazan Belediyespor Kulübü’ne nakdi yardım yapılmasına yönelik gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Çırpanoğlu, kulübün başarılarından gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi:
“Kahramankazan Belediyesporumuz geçen yıl Ankara Süper Amatör Ligi’nde şampiyon olduktan sonra bu yıl da Bölgesel Amatör Lig’de çok iyi ilerliyor. Son iki haftadır üst üste galibiyet alarak lider konuma geldi. İnşallah kulübümüzü önce TFF 3. Lig’e, ardından da TFF 2. Lig’e taşımak için çabalıyoruz. Halter, bocce ve güreşte olduğu gibi futbolda da Kahramankazan’ı hak ettiği değere getirmek istiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kulübümüze bütçemizden destek sağlayacağız.”
ASFALT VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR
Atatürk Mahallesi Çalışkanlar Sokak’ta yağmur sularının birikmesiyle ilgili yöneltilen önerge üzerine konuşan Başkan Çırpanoğlu,
“Asfalt çalışmalarımız Dağyaka ve Fatih Mahallelerinde devam ediyor. Fatih Mahallesi bittikten sonra Yeni Sanayi Bölgesi’nde, ardından Satıkadın Mahallesi’nde ve Yeşil Ova Villaları civarında yoğun bir çalışma başlatacağız. Kış şartları ağırlaşmadan bu bölgelerdeki yolları tamamlamak istiyoruz. Çalta Mahallemizde de eş zamanlı olarak çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca şehir merkezinde yama ekibimiz sıcak asfalt çalışmaları yapacak.” dedi.
KASİS VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ
Kasislerle ilgili yöneltilen önergeye ilişkin açıklama yapan Başkan Çırpanoğlu, “Belirlenen noktalara kasislerimizi yaptık. Okul bölgelerinde yönetmeliğe uygun olacak şekilde kasis sayısını artıracağız. Ulaşımda güvenliği öncelikli tutuyoruz.” ifadelerini kullandı.
BAŞKENT GAZ VE ENERJİSA ÇALIŞMALARI
Başkent Gaz ve Enerjisa tarafından ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Çırpanoğlu, “Bu kurumların yaptığı kazılar sonrası yolların tahrip edilmesi durumunda, gerekli onarımların yapılabilmesi için Fen İşleri Müdürlüğümüzce yetki alınması gerekiyor. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına bu konuda gerekli düzenlemeleri yapacağız.” dedi.
ÇEVRECİ BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELİĞİ KABUL EDİLDİ
Çevreci Belediyeler Birliği’ne üyelik ve üye seçilmesi hakkındaki başkanlık yazısı oy birliği ile kabul edildi. CHP’li Meclis Üyeleri Fesih Yılmaz ve Zeki Ceylan asil, Mehmet Emin Budak ise yedek üye olarak seçildi.
CHP ve AK Parti meclis üyeleri gündem dışı konuşmalar yaptı.
Gelecek meclis toplantısının 1 Aralık Pazartesi saat 15.00’te yapılması kararının ardından toplantı sona erdi.