ARAMA
Kahramankazan Belediyesi

KAHRAMANKAZAN'DA TERÖR SALDIRI...

Geri

KAHRAMANKAZAN'DA TERÖR SALDIRISI

23 Ekim 2024

HABERİ DİNLE

Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. bölgesinde terör saldırısı gerçekleşti. Olayın ardından bölgeye çok sayıda kolluk kuvveti ve ambulans sevk edildi.

 

 

Kimliği henüz belirlenemeyen 2 teröristin gerçekleştirdiği terör saldırısı Türkiye'de savunma sanayii alanında çalışmalar yapan TUSAŞ bölgesinde gerçekleşti. Öğleden sonra gerçekleşen olayda TUSAŞ bölgesinde çalışan vatandaşlar hedef alındı. Şüphe çekmemek için Kahramankazan'da hizmet veren bir taksiyi gasp eden 2 terörist önce taksi şoförünü şehit etti. Taksi ile giriş bölgesine kadar ilerleyen teröristler binlerce çalışan içerideyken etrafa ateş açtı. Ardından çalışanlardan bir kısmını rehin alan teröristler emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. İlk belirlemelere göre olayda 5 vatandaş şehit olurken, 22 vatandaş yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

 

 

Olaydan haber alır almaz bölgeye gelen Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, emniyet güçleri ile birlikte operasyonu takip etti ve terör saldırısı ile ilgili bilgi aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Çırpanoğlu, teröristlerin Kahramankazan'da bir taksiyi gasp ettiğini taksici esnafın maalesef şehit edildiğini söyledi. Saldırı ile ilgili gerekli incelemelerin devam ettiğini söyleyen Başkan Çırpanoğlu: 'Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Terörün her türlüsünü lanetliyorum." dedi.