KAHRAMANKAZAN ŞEHİDİNİ SON YOL...

KAHRAMANKAZAN ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

24 Ekim 2024

TUSAŞ tesislerinde meydana gelen terör saldırısında şehit olan taksi şoförü Murat Arslan, resmi törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kahramankazan’da bulunan TUSAŞ tesislerinde 23 Ekim Çarşamba günü meydana gelen terör saldırısında 5 vatandaşımız şehit oldu, 22 vatandaşımız yaralandı. Terör saldırısında şehit olan vatandaşlardan Murat Arslan, Kahramankazan’da taksi şoförlüğü mesleğini icra ediyordu. Olayı gerçekleştiren teröristlerce aracı gasp edilen Murat Arslan, hainler tarafından şehit edildi.

Kahramankazan’ın sevilen esnaflarından olan Murat Arslan’ın naaşı, Kahramankazan Devlet Hastanesi’nde yapılan resmi törenle Kahramankazan Ulu Cami’ne getirildi. Cenaze namazına Arslan'ın yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç, milletvekilleri, Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu ve vatandaşlar katıldı. Gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlanan şehit Murat Arslan, Kahramankazan Şehitliği’ne defnedildi.

Şehidin acılı ailesini bir an olsun yalnız bırakmayan Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu: ‘’ Bugün büyük bir acı ile bir araya geldik. TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen menfur terör saldırısında, hemşehrimiz, kardeşimiz Murat Arslan ve 4 vatandaşımızı kaybettik. Resmi törenlerle şehitlerimizi ebediyete uğurladık. Murat Arslan, ilçemizde taksicilik yapan bir esnafımızdı, bütün Kahramankazan evlerine, iş yerlerine al bayraklarını asarak şehidini uğurladı. Şehidimizi asla unutmayacağız. İsmini ilçemizde yaşatacağız.’’ dedi.