ARAMA
Kahramankazan Belediyesi

GAZİLER GÜNÜ KAHRAMANKAZAN'DA...

Geri

GAZİLER GÜNÜ KAHRAMANKAZAN'DA KUTLANDI

19 Eylül 2024

HABERİ DİNLE

19 Eylül Gaziler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmesinin 103. yıldönümü münasebetiyle her yıl Gaziler Günü olarak kutlanan bugün Kahramankazan’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

 

Çelenk Töreni

Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine İlçe Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, Garnizon Komutan Vekili Hava Savunma Kurmay Yarbay Ertaç Olgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım, ilçe protokolü, gaziler ve şehit yakınları katılım sağladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından öğrenciler günün anlam ve önemine dair şiirler okudu.

 

Şehitlik Ziyareti

Törenin ardından şehit yakınları ve gaziler için Kumpınar Kültür Merkezi'nde kahvaltı programı düzenlendi. Daha sonra şehitlik ziyaret edilerek Kuran’ı Kerim okundu, şehit mezarlarına kırmızı karanfil bırakılarak dualar edildi.

 

Gazilere Ev Ziyareti

Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kubat, Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret etti. Ayrıca gazileri evlerinde ziyaret eden Kubat, onlarla sohbet ederek her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

 

Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında: “Sakarya Zaferi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmesinin 103' üncü yıl dönümü münasebetiyle her yıl Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül’ü bu yıl da büyük bir onurla kutluyoruz. Şanlı tarihimizin her zorluğuna karşı istiklal mücadelesinde canlarını ortaya koyan tüm gazilerimizin Gaziler Günü kutlu olsun. Vatanımız için canlarını siper eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimize ve şehitlerimize minnettarız.” dedi.