ARAMA
Kahramankazan Belediyesi

BAŞKAN ÇIRPANOĞLU ABB TV’YE KO...

Geri

BAŞKAN ÇIRPANOĞLU ABB TV’YE KONUK OLDU 

5 Eylül 2024

HABERİ DİNLE

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, ABB TV Sunucusu Ayşe Sucu’nun ''İnsana Dair'' programına konuk olarak merak edilen soruları yanıtladı.

Ayşe Sucu ile Başkan Çırpanoğlu’nun dikkat çeken röportajı Kurtboğazı Barajı’nda gerçekleşti. Başkan Çırpanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın köy muhtarlarından ve ilk kadın milletvekillerinden olan Satıkadın (Hatı Çırpan)’ın torunu olarak, Satıkadın hakkında merak edilenleri yanıtladı. Röportaj sırasında, Satıkadın’ın ünlenmiş ve dilden dile dolaşan ayran hikayesinden de bahsedildi. 

Kahramankazan'ın doğal güzellikleri söz konusu olurken Başkan Çırpanoğlu, Soğucak Termal Kent’i tanıtarak, buradaki şifalı suyun önemini anlattı. Programda, ilçenin yöresel lezzetleri ve Kahramankazan Belediyesi bünyesindeki Mahalle Kültür Evleri kursiyerlerinin sergilediği el emeği ürünler tanıtıldı. Gelenekselliğin ön plana çıktığı programda, Seymenler yöresel oyunlarını sergiledi.

Röportajın ardından Başkan Çırpanoğlu ve Ayşe Sucu, Mahalle Kültür Evleri kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerini ve Kahramankazan’ın yöresel lezzetlerini inceleme fırsatı buldu.