KAZAN POSTASI-KAHRAMANKAZAN FESTİVALE HAZIRLANIYOR
HABERİ DİNLE

Kahramankazan’da “Uluslararası Kavurma ve Gastronomi Festivali” başlıyor.
Ankara’da et ve kavurmanın başkenti olarak anılan Kahramankazan, damakta iz bırakan eşsiz lezzetlerini bu yıl festival coşkusuyla taçlandırıyor.
Kahramankazan Belediyesi ile Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) iş birliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek Kahramankazan Uluslararası Kavurma ve Gastronomi Festivali, 2025’in en büyük gastronomi etkinliklerinden biri olmaya aday.
Yöresel et yemekleri, usta şeflerin sahne alacağı özel gösteriler, renkli sahne performansları ve birbirinden heyecanlı etkinliklerle dolu bu lezzet şöleni; hem göze hem damağa hitap eden unutulmaz bir deneyim sunacak.
Kahramankazan’ın geleneksel lezzet mirasını geleceğe taşıyan festivalimize, 30-31 Ağustos 2025 tarihlerinde Millet Bahçesinde tüm lezzet tutkunlarını bekliyor.
Kahramankazan’ın köklü et geleneğini yaşatmak ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlere bu eşsiz lezzeti tanıtmak amacıyla düzenlenen Kahramankazan Uluslararası Kavurma ve Gastronomi Festivali, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek.
Hem bir lezzet şöleni hem de kültürel mirasın, yerel üretimin ve dayanışmanın güçlü bir simgesi olan festival, Ankara’nın önemli gastronomi duraklarından biri olan Kahramankazan’ın meşhur kavurması, doğal ürünleri ve misafirperverliğiyle hem damaklara hem gönüllere hitap edecek.
Festivalde 2 gün boyunca usta aşçılar canlı kavurma şovları yapacak, geleneksel et pişirme teknikleri tanıtılacak, söyleşiler, workshoplar, tadımlar, yarışmalar ve müzikle dolu zengin bir program ziyaretçileri bekliyor olacak.