ANKARA MASASI-KAHRAMANKAZANLI MİNİK ELLERDEN RAMAZAN PİDESİ
HABERİ DİNLE
Kahramankazan Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle, minik eller, geleneksel lezzet ramazan pidesine dokundu. Ortaya lezzetli pideler çıktı.
Kahramankazan’da düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Ramazan pidesi yapımını deneyimleyerek hem kültürel mirasa sahip çıktı hem de birlikte üretmenin keyfini yaşadı.
MİNİKLER GELENEKSEL RAMAZAN PİDESİYLE BULUŞTU
Kahramankazan Belediyesi Güvençli İbrahim Çavuş Mahalle Kültür Evi, Ramazan ayına özel keyifli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, geleneksel Ramazan pidesi yapımını öğrenerek mutfakta unutulmaz bir deneyim yaşadı.
HAMURDAN FIRINA: ADIM ADIM RAMAZAN PİDESİ
Etkinlikte öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde pide yapım sürecini baştan sona deneyimledi. Un, su, maya ve tuzun birleşimiyle hazırlanan hamur, minik eller tarafından büyük bir özenle yoğruldu. Şekillendirilen pideler, üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpiştirildikten sonra fırına verildi.
BİRLİKTE ÜRETMEK VE PAYLAŞMAK MUTLULUK VERDİ
Pişen pideler fırından çıktığında, öğrenciler kendi elleriyle hazırladıkları ekmekleri afiyetle yerken, el emeğiyle üretmenin mutluluğunu yaşadı. Osmanlı'dan günümüze uzanan geleneksel şerbetler de etkinliğe tat kattı.
GELENEKLERİ YAŞATAN ANLAMLI DENEYİM
Bu özel etkinlik, çocukların hem el becerilerini geliştirmesine hem de Ramazan kültürünü yakından tanımasına olanak sağladı. Geleneksel lezzetlerle harmanlanan etkinlik, miniklerin kültürel mirasa dokunmasını sağlayarak unutulmaz anılar biriktirmelerine vesile oldu.