ARAMA
Kahramankazan Belediyesi

ANKARA MASASI-KAHRAMANKAZAN’DA...

Geri

ANKARA MASASI-KAHRAMANKAZAN’DA YARALI KIZIL ŞAHİN YAVRUSU KURTARILDI

26 Şubat 2025

HABERİ DİNLE

Kahramankazan’da duyarlı vatandaşlarca yaralı halde bulunan yavru Kızıl Şahin, belediye ekiplerinin müdahalesiyle tedavi edildi ve doğaya kazandırıldı.

YARALI KIZIL ŞAHİN BELEDİYE EKİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Kahramankazan’ın Alpagut Mahallesi’nde duyarlı vatandaşlar tarafından yaralı bir yavru Kızıl Şahin bulundu. Uçmakta zorlandığı fark edilen kuş, Kahramankazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Burada yapılan ilk incelemelerde, şahinin yaklaşık 7 aylık olduğu ve sol kanadından yaralandığı belirlendi.

ATEŞLİ SİLAHLA YARALANDIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Veteriner hekimler tarafından yapılan muayene sonucunda Kızıl Şahin’in sol kanadının uç kısmından yaralandığı ve bu yaralanmanın ateşli silah nedeniyle oluşmuş olabileceği ifade edildi. Ekipler, şahinin hızlı bir şekilde iyileşmesi için gerekli tıbbi müdahaleyi gerçekleştirdi.

TEDAVİ SONRASI DOĞAYA GERİ DÖNDÜ

Başarıyla tedavi edilen Kızıl Şahin, tekrar uçabilecek duruma gelmesinin ardından Kızılcahamam Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Burada bir süre daha gözlem altında tutulduktan sonra doğal yaşam alanına bırakılacağı öğrenildi.

Doğal hayatın korunması için vatandaşların gösterdiği duyarlılığın önemine dikkat çeken yetkililer, benzer durumlarda belediye ekiplerine ya da ilgili kurumlara haber verilmesi gerektiğini belirtti.