ANKARA MASASI-ABB BAKAP’TA ÜRETİLEN MISIR SİLAJLARI DAĞITILMAYA DEVAM EDİLİYOR
HABERİ DİNLE
“Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü” BAKAP’ta üretilen mısır silajları, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvan yetiştiricilerine dağıtılıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü olan BAKAP’ta üretilen mısır silajlarını hayvan yetiştiricilerine ulaştırmayı sürdürüyor. Bu destek sayesinde Başkentli genç girişimciler hayvancılığa teşvik edilirken, üreticilerin ekonomilerine de katkı sağlanıyor.
İLÇE İLÇE DAĞITIM SÜRÜYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı itibarıyla da ‘mısır silajı’ desteğini sürdürüyor. Gölbaşı Karaoğlan’da bulunan BAKAP Tarım Kampüsü’nde üretilen mısır silajları, 24 ilçede yüzde 100 hibe desteğiyle hayvan üreticilerine dağıtılıyor. Şereflikoçhisar, Evren, Haymana, Gölbaşı ve Beypazarı’nda başlayan destek, Kahramankazan, Elmadağ ve Polatlı ilçelerinde de büyük ilgi gördü.
KAHRAMANKAZAN VE ELMADAĞ’DA ÜRETİCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen dağıtımlar kapsamında, Kahramankazan’da 14 hayvan yetiştiricisine 29,5 ton, Elmadağ’da ise 38 üreticiye 87,5 ton mısır silajı desteği sağlandı. Destek kapsamında öncelikli olarak 42 yaş altındaki genç çiftçilere öncelik veriliyor.
BAŞKAN ÇIRPANOĞLU: "GENÇLERİMİZ TARIMA TEŞVİK EDİLİYOR"
Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde yapılan bu destek programının üreticiler tarafından büyük memnuniyetle karşılandığını belirtti. Çırpanoğlu, genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.
ÜRETİCİLER DESTEKLERİN DEVAMINI BEKLİYOR
Mısır silajı desteğinden yararlanan hayvan yetiştiricileri de desteklerin önemine dikkat çekti. Kahramankazanlı üretici Samet Kocabaş, sağlanan katkının hayvanların kaba yem ihtiyacını karşıladığını ve maliyetleri düşürdüğünü ifade ederek, desteklerin sürmesini beklediklerini söyledi. Kocabaş, mısır silajının besi ve süt verimini artırdığına dikkat çekerek, bu desteklerin devam etmesini temenni etti.
ÜRETİCİLERDEN DESTEK MESAJLARI
Mısır silajı desteğinden yararlanan diğer üreticiler de düşüncelerini dile getirdi. Muhammer Canyurt, bu tür bir destekle ilk kez karşılaştıklarını ve ihtiyacı olan üreticilere büyük katkı sağlandığını belirtti. Kendi üretimini yapmasına rağmen stoklarının tükendiğini ifade eden Canyurt, belediyenin bu desteği sayesinde büyük bir açığın kapandığını vurguladı.
Erdal Genç ise bölgede mısır yetişmediği için çiftçilerin dışarıdan satın almak zorunda kaldığını, ancak bu desteğin üreticiler için adeta ilaç gibi geldiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı diğer desteklerin de çok kaliteli olduğunu belirten Genç, tarımsal kalkınmaya katkılarından dolayı teşekkür etti.
Mehmet İnce de sağlanan mısır silajının hayvanların süt verimini artırdığını ve geçen yıl aldığı destekten çok memnun kaldığını ifade etti. Bu yıl da destek almaya devam ettiklerini belirten İnce, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
İbrahim Ekicioğlu ise geçen yıl aldığı nohut ve ekin desteklerinin yanı sıra bu yılki mısır silajı desteğinin ekonomik açıdan kendilerine büyük katkı sağladığını dile getirdi. Destek sayesinde hayvanlarını dört ay boyunca rahatça besleyebildiklerini belirten Ekicioğlu, hibe desteğinin önemine dikkat çekti.
POLATLI’DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Polatlı ilçesinde de 43 üreticiye toplam 80 ton mısır silajı desteği sağladı. Polatlı Belediyesi Başkan Yardımcısı Bilal Haşim Avcı, bu desteğin hem yerli üreticiye hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibine teşekkür etti.
Destekten faydalanan Polatlılı üreticiler de duydukları memnuniyeti dile getirdi. Musa Özmen, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın çiftçiye her zaman yardımcı olduğunu ifade etti. Zekai Baytur ise eşi için destek almaya geldiğini ve sağlanan silajın büyük fayda sağladığını belirtti. Servet Koyuncu ise önceki yıllarda da benzer desteklerden yararlandıklarını, ekonomik anlamda önemli bir avantaj sağladığını söyledi.