AKSİYON GAZETESİ-KAHRAMANKAZAN FESTİVALDE TAM NOT ALMAYI HEDEFLİYOR
HABERİ DİNLE
![]()
Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde ilk defa düzenlenen Kahramankazan Uluslararası Kavurma ve Gastronomi Festivali birinci gününde binlerce vatandaşı ağırladı.
Kahramankazan Belediyesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Kahramankazan Et AVM iş birliğinde ilçenin kültürel mirasını, tarihini yansıtan yöresel yemeklerini ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak amacıyla 2 gün sürecek festival, ilk günü binlerce Ankaralının katılımıyla gerçekleştirildi.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla birlikte yapılan festivale CHP Grup Başkanvekili aynı zamanda CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demirciooğlu, Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, ilçe başkanları, oda başkanları, muhtarlar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Gastronomi turizminin ülke genelinde birçok merkezi olduğuna dikkat çeken ev sahibi başkan Çırpanoğlu konuşmasında; “Kahramankazan’ı ülke ve dünya gündemine taşıyacak, bugüne kadar üzerine düşülmemiş, ihmal edilmiş kültürel, tarihi ve yöresel zenginlikleri gün yüzüne çıkartmak üzere yeni bir adım attıklarını, ilerleyen süreçte attıkları adımın Kahramankazan’ı çok iyi bir noktaya getireceğine inanıyoruz. Kahramankazan büyük bir sanayi ve tarım bölgesi, fakat bugüne kadar bu özellikleri yeterince gün yüzüne çıkarılmamıştı. Yöresel kalmıştı. Bizler, Kahramankazan’ı neden bir küçük Gaziantep yapmayalım, neden küçük bir Adana yapmayalım diye yola çıktık. Bugün, gördüğünüz üzere kavurmamız burada sizlere sunuluyor. Ankara’dan gelen büyük misafirlerimiz ve siyasi büyüklerimizle birlikte, Kahramankazan’ı tanıtma vakti geldi. İnşallah Kahramankazan’ın potansiyelini birlik ve beraberlik içerisinde ortaya çıkaracağız. Festivalin ilk gününde tek yürek olan Kahramankazan’a ve çevre il ve ilçelerden gelen tüm yurttaşlara teşekkürimi sunuyorum’’dedi.
Organizasyonun ilk gününde dünyaca ünlü aşçılar Uluslararası Kavurma ve Gastronomi Festivali çatısı altında bir araya geldi. Ödüllü aşçılar tarafından hazırlanan kavurma vatandaşların beğenisine sunuldu. Kahramankazan’ın yöresel yemeklerini konu alan söyleşilerinde yapıldığı festival alanında gastronomi uzmanları tarafından katılımcılara bilgi aktarımı yapıldı.
Kazan Kavunu Ve Karadut’unun Dondurması Tanıtıldı
Kahraman Kadınlar Kooperatifi tarafından hazırlanan hammaddesi Kazan Kavunu ve Karadut’unda oluşan dondurma da festivalde yerini aldı. Katılımcılardan tam not alan dondurmanın yanı sıra el emeği göz nuru ürünleriyle Kahraman Kadınlar Kooperatifi, gün boyu alanda bulunan ziyaretçilere tarihi lezzetleri tatma fırsatı sundu. Kalabalığın doldurduğu konser alanında Emir Can İğrek’in sahne performansı 30 Ağustos Zafer Bayramında katılımcılara güzel bir gün yaşattı.
Kavurma, kavun ve karadut tatlısı ikram edilen ve 2 gün sürecek festivalin 2. günü olan Pazar günü yöresel ve canlı sokak müzikleri, halk dansları, eğlence ve yarışmaların yanı sıra aynı hızda devam edip Gripin konseri ile son bulacak.