TRAFİĞİ RAHATLATACAK KÖPRÜLÜ K...

TRAFİĞİ RAHATLATACAK KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR AÇILDI

12 Şubat 2024

HABERİ DİNLE

Başkentin önemli sanayi kümelenmelerinin bulunduğu Kahramankazan’ı merkeze bağlayan yol ile üzerindeki 3 kavşak görkemli bir törenle açıldı.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Bölge Milletvekilleri Lütfiye Selva Çam, Orhan Yeğin, Kurtcan Çelebi, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım’ın katılımlarıyla 'Ankara Kahramankazan Yolu ve Veterinerlik, Bitik, İmrendi Kavşakları' törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, "Hiçbir siyasi hesap yapmadan hizmetlerimiz devam ediyor. Ankara'da yapılacak çok iş var. Ankara'mızda ciddi bir ulaşım ve trafik problemi var" dedi.

Yoğun bir çabayla hizmetlerin sürdürüldüğünü açıklayan Altınok, "Ankara'mızdan Kızılcahamam, batıya giden bu yolumuzun viyadükleri Kahramankazan'ımıza, Ankara'mıza ve bu yoldan seyahat edecek herkese hayırlı olsun. Ankara'da hizmetler hükümetimiz tarafından devam ediyor. Hiçbir siyasi hesap ya da engelleme olmadan 'Burada farklı bir belediye başkanı var, hadi bunu yapmayalım' değil, tam aksine Ankaralı hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracak, ulaşımını kolaylaştıracak hizmetleri hükümetimiz yapmaya devam ediyor. Tabii Ankara'da yapılacak çok iş var. Ciddi bir trafik ve ulaşım problemi var Ankara'mızda. Yani, İstanbul yolunu hükümetimiz rahatlattı. Kahramankazan'ı rahatlattı. Saray'ı rahatlattı" diye konuştu.

Yeni yapacakları organize sanayi bölgesinin Ankara ekonomisine büyük katkı sunacağını belirten Altınok, "Bu yol trafikteki zamanı kısalttı. Boşa giden akaryakıtı azalttı. Yeşil çevre ve temiz hava için bu yatırımlar önemli" açıklaması yaptı.

Kahramankazan’ımız için büyük öneme sahip olan Ankara İstanbul yolumuzun açılışını gerçekleştirdik diyen Başkan Oğuz:” Kahramankazan’ımız Ankara’nın en hızlı büyüyen ilçesi Türkiye’de en gelişmiş ilçe sıralamasında son 5 yılda Kahramankazan 11 puan daha yükseldi ve 74. Sıraya geldi. Ankara’da ise en gelişmiş ilçe sıralamasında geçtiğimiz 4 yıl 8. Sıradaydı şu an 6. Sıraya geldi. Kahramankazan’da 4 yıl önce bu bölgede 3 bin 150 tane işletme vardı. Bugün 7 bin 550 tane küçük, orta ve büyük çaplı işletme bölgemize geldi. Milli ve yerli projelerin merkezüssü haline geldi. Yerli projeler Kahramankazan’da hayat buluyor. Yatırımcıların buraya gelmesinde en önemli yolu da işte bu açılan yollarımız, kavşaklarımız. Bu güzel hizmetin açılışına emek veren tüm Ulaştırma Bakanlığı çalışanlarına şükranlarımı arz ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.