“ÖĞRETMENLİK HER MESLEĞİN ÜSTÜ...

“ÖĞRETMENLİK HER MESLEĞİN ÜSTÜNDE GELİR”

24 Kasım 2023

HABERİ DİNLE

Kahramankazan Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı.

Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan kutlamalar, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi Konferans Salonu'nda devam etti. Şehit Ali Anar Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa Kaymakam Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde meslektaşları onuruna bir akşam yemeği verdi. Başkan Oğuz ve kendisi gibi öğretmen olan eşi Nergiz Oğuz yemek öncesinde tüm misafirleri kapıda çiçeklerle karşılayarak, öğretmenlerle yakından ilgilendi. Yemek davetine ilçede görev yapan öğretmenlerin ilgisi ve katılımı yoğun oldu. Müzisyen ve radyo programcısı Nam-ı diğer Gölge olarak tanınan Talha Bora Öğe, şiirlerle ve türkülerle dinleyicilere müzik ziyafeti yaşattı. Bu anlamlı günde meslektaşlarını unutmayan Başkan Oğuz da kendi yazdığı şiiri Muhavere’yi okuyarak keyifli anlar yaşattı.

Ayrıca Başkan Oğuz İlkokul öğretmeni olan Fatma Bozkurt’u evinde ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutlamayı da ihmal etmedi.

Bu anlamlı günde meslektaşlarıyla bir arada olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyleyen Başkan Oğuz:” Burada beraber görev yaptığım bir sürü meslektaşım var.  Öğretmenlik sadece bir meslek değildir. İnanın kıymeti madenden de ölçülemeyecek bir iş yapıyorsunuz. Öğretmenlik her mesleğin üstünde gelir. Gelecek nesillere ışık oluyorsunuz. Bizler de her zaman öğretmenlerimizin emrindeyiz. Türkiye’nin dört bir yanında mesleğini fedakârca yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. Hain terör saldırıları sonucunda şehit olan öğretmenlerimize rahmetler diliyorum” dedi.