ARAMA
Kahramankazan Belediyesi

İSTİKBALİN YÜZYILI’NA İLK ADIM...

Geri

İSTİKBALİN YÜZYILI’NA İLK ADIM KAHRAMANKAZAN’DA ATILDI

1 Mayıs 2023

HABERİ DİNLE

İstikbalin Yüzyılı tanıtım programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile Kahramankazan'da gerçekleşti. Programa Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ve Kahramankazan halkı da katıldı.

 

Yerli ve milli projelerin tanıtıldığı programda Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmeler gösterildi.

 

“Arkasında Kızılelma var”

Başkan Oğuz, hangardan yaptığı açıklamada, yerli ve milli projelerin Kahramankazan'da olduğunu, Türk mühendisler tarafından tasarlandığını ve üretildiğini belirtti. Başkan Oğuz, "Atak, Hürkuş, Hürjet, Anka, Aksungur, Milli Muharip Savaş Uçağımız gurur tablomuz. Bunların hepsi Türk mühendisler tarafından tasarlanan üretilen gururumuz. Yılların emeği var. Yılların mühendislik birikimi var. Göz nuru var. Bu güzelim eserleri Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlığı, İstiklali, İstikbali demek olan bu eserleri küçümseyenlere sadece şaşırıyoruz. Türkiye’nin yıllardır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde emek emek oluşturduğu, emek emek kurduğu, emek emek imal ettiği alın terini akıttığı göz nuru milli projelerimizin her biri işte burada. Türkiye Yüzyılına giden yolda döşenen köşe taşları bunlar. Uçaklar nerede hangarlar nerede diyenler var ya umarım bizi izliyorsunuzdur." dedi.

 

“Şimdi kendimiz üretiyoruz”

2000’li yıllarda benzer savunma sanayi araç gereçlerini satın almak için İsrail’in veya bir başka ülkenin kapısını çalmak zorunda kaldıklarını dile getiren Başkan Oğuz: “Şimdi kendimiz üretiyoruz. 2000’li yılları hatırlayan kardeşlerim varsa İsrail yazılımını vermiyordu, kiralıyordu ya da arızalı diyordu ama şimdi TUSAŞ’ın mühendisleri üretti. Burada Kahramankazan’da gururla takip ediyoruz. Bu milli projelerin arkasındaki asıl güç Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na imzasını atacak” dedi.

 

“Türkiye artık yeni bir devrin eşiğindedir”

 

İster sulhta ister harpte olsun kahraman ordunun arkasındaki en büyük gücün, millet ve onun alın terinin mahsulü olan savunma sanayi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzunca bir süredir, bu gücün sanayi tarafından mahrum bırakılan Türkiye artık yeni bir devrin eşiğindedir. Millî silahlarımız, millî uçaklarımız, İHA’larımız, SİHA’larımız, Akıncılarımız, Kızılelmalarımız, millî gemilerimiz, millî uydularımız, millî tankımız, tüfeğimiz daha niceleri için çok çalıştık ve başardık. Daha çok çalışmaya, daha da büyük başarılar kazanmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

“Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğiz”

İstikbalin Yüzyılı programında tüm Türkiye’ye seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Bugün projelerimizin yeni bir safhasıyla milletimizin karşısındayız, yarın inşallah çok daha yenilerini göreceğiz. Milletimizin asırlardır peşinde koştuğu, Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren de hep peşinde olduğumuz hayalleri birer birer gerçekleştiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seslenişine şu sözlerle devam etti: “Kahramankazan’dan yükselen ışık, dalga dalga tüm Türkiye’yi, tüm bölgemizi, tüm dünyayı kuşatarak Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzde bize yol gösterecektir. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı da birlikte inşa edeceğiz. Şanlı direnişiyle kahraman unvanı alan Kazan’daki bu program vesilesiyle 15 Temmuz şehitlerini de rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyoruz. İlçemizle de gurur duyuyoruz.”