ARAMA
Kahramankazan Belediyesi

ENGELLİLER ŞENLİKTE EĞLENDİ

Geri

ENGELLİLER ŞENLİKTE EĞLENDİ

17 Mayıs 2013

HABERİ DİNLE

Belediyemiz Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği bir şenlikte engellileri buluşturdu.
Kazan Belediyemiz, Kumpınar Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile iki özel eğitim ve rehabilitiasyon kurumu tarafından Kazan Halk Eğitimi Merkezinde hazırlanan programa Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanımız Lokman Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş ile Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç katıldı.
Yetenek Sizsiniz Türkiye programında darbuka çalarak söylediği şarkılarla ünlenen görme engelli Bilal Göregen’in de minik bir konser verdiği ve birbirinden ilginç gösterilerin yapıldığı şenlikte engelli çocuklar gönüllerince eğlendi. Protokol konuşmalarının ardından sahneye çıkan çocuklar öğretmenlerinin de yardımıyla şiirler okudu, şarkılar söyledi. Şenlikte kimi zaman coşku ve sevinç doruğa ulaşırken kimi zaman da gözyaşları tutulamadı.
Programda Belediyemiz, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve hayırsever işadamları tarafından alınan tekerlekli sandalyeler de sahiplerine verildi.
Belediye Başkanımız Lokman Ertürk yaptığı konuşmada bugünün sağlıklı her insanının yarın engelli duruma düşebileceğine işaret ederek, herkesin engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için gayret göstermesini istedi. Belediye olarak engellilerle ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Başkanımız Ertürk, “Göreve geldiğimizde çok kötü durumda olan, Kumpınar Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okulu’nu tamamen yıkıp yeniden inşa ederek Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettik. Şimdi çocuklarımız bu okulda, iyi şartlarda eğitim görüyorlar. Engelli çocuklarımızın ve ailelerinin yaşamını biraz olsun iyileştirebilmekten büyük memnuniyet duyuyor, bu yöndeki çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtiyorum. “ dedi.
Belediye Başkanımız Lokman Ertürk bir önceki gün de engelli öğrencilerin bulunduğu eğitim kurumlarını gezerek, burada bulunan öğrencilere voleybol ve futbol topları dağıttı. Tatile girmesinin ardından Kumpınar Eğitim Uygulama Okulu’nun boyatılması talimatını veren Başkanımız Lokman Ertürk, okula bir fotoğraf ve bir de fotokopi makinesi hediye edeceğinin müjdesini verdi.