ÇÖLYAK HASTALARINA BÜYÜK DESTE...

ÇÖLYAK HASTALARINA BÜYÜK DESTEK

16 Ocak 2023

Yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Kahramankazan Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla da fark yaratıyor.

Ömür boyu glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine Kahramankazan Belediyesi kulak verdi. Bu kapsamda özel beslenme gereksinimi duyan çölyak hastalarına yardım eli uzatılıyor, ücretsiz glutensiz gıda desteği sağlanıyor.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un talimatlarıyla başlayan, 2 yıldır düzenli olarak verilen çölyak hastalarına gıda desteği, hasta ve hasta yakınlarının yüzünü güldürüyor. Kahramankazan’da ikamet eden, çölyak hastalığı bulunan ve raporla belgeleyen ihtiyaç sahipleri Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapıyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekibiyle birlikte vatandaşlar ziyaret ediliyor. Kahramankart verilerek vatandaşların ihtiyaç duyduğu ürünleri Belediyenin Sosyal Destek Merkezi’nden çölyak hastalarına özel glutensiz ürün standından ücretsiz temin etmeleri sağlanıyor.

İlçemizde ikamet eden Çölyak hastalarımız için glütensiz ürün desteğinde bulunuyoruz diyen Başkan Oğuz, ”Çölyak hastalarımız için glütensiz ürünlerinin ne kadar önemli ve aynı zamanda maliyetli olduğunu biliyoruz. Onlar için Sosyal Destek Merkezi’mizde glütensiz ürünlerden oluşan bir bölüm var. Buradan ihtiyaçlarını karşılıyorlar ve bizler de destek oluyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin, vatandaşlarımızın yarasına merhem olmak için durmadan çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.