ARAMA
Kahramankazan Belediyesi

"BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE MAĞ...

Geri

"BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE MAĞDURİYETE İZİN YOK"

7 Kasım 2022

HABERİ DİNLE

Başkan Oğuz; “Bizim olduğumuz yerde mağduriyete izin vermeyiz”

Kahramankazan Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik dağıttığı yardımları ASKİ’deki su indirimini gerekçe gösterip kesmesi üzerine harekete geçti. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, arpa ve buğday hibesinden sonra şimdi de ilçede bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan et yardımlarına; Büyükşehir’e başvuruda bulunup, aldığı et yardımı kesilen vatandaşları da dahil etti. Böylece 6 bin 522 yoksul aile toplamda 20 ton et yardımından faydalanmış olacak.

İlk etapta 3 bin 500 aileye 5 ton etin dağıtımıyla ilgili Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “İlçemde kimse mağdur olmasın diye gece gündüz çalışıyoruz. Bizim olduğumuz yerde hiçbir vatandaşın mağdur olmasına müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN MAĞDUR ETTi, KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ  YARDIMA YETİŞTİ

ASKİ’nin fahiş su faturaları sonucu Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin su ücretlerine yüzde 50 indirim teklifi, alınan veto kararına rağmen yeniden kabul edilmişti. İndirim kararından sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımları ve tarımsal destekleri kestiğini açıkladı. Belediye Başkanı Serhat Oğuz ise hemen sosyal medya hesabı facebook sayfası üzerinden yaptığı canlı yayındaki açıklamasında, mağdur edilen bu vatandaşları rahatlatan bir açıklamada bulundu. Göreve geldiği günden itibaren ihtiyaç sahiplerine et dağıtan Başkan Oğuz, “Belediye olarak bizim ne kadar ekonomik gücümüz varsa, maddi imkânlarımız ne kadarsa, ekmeğimizi bölüşmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Büyükşehir’in mağdur ettiği vatandaşımıza yönelik kestiği et yardımlarını da biz vereceğiz” dedi.

İLK ETAPTA 3 BİN 500 AİLEYE 5 TON ET DAĞITILDI

 Kahramankazan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince hijyenik ortamda özenle poşetlenen etler, ilçede bulunan gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Bu amaçla ilk etapta 5 ton et, 3 bin 500 aileye dağıtıldı. Ekipler, mağdur aileler için belirlenen etleri en kısa zamanda teslim etmiş olacak. Belediye Başkanı Serhat Oğuz, göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları yardımları sürdürmeye kararlı olduklarını belirtirken şu ifadelere yer verdi:

“İLÇEMDE HİÇ KİMSE MAĞDUR OLMASIN DİYE ÇALIŞIYORUZ”

”İlçemde kimse mağdur olmasın diye gece gündüz çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları kesmesinin ardından hemen harekete geçtik. Büyükşehir’in su indirimini bahane gösterip kestiğini açıkladığı yardımları Kahramankazan Belediyesi olarak biz vereceğimizi duyurduk, yapmaya da başladık. Ekiplerimiz ihtiyaç sahiplerine et paylarını dağıtmaya başladı. Toplamda 6 bin 522 ailemiz et yardımımızdan faydalanacak. Bizim olduğumuz yerde hiçbir vatandaşın mağdur olmasına müsaade etmeyiz. Kahramankazan Belediyesi olarak her konuda vatandaşımızın yanındayız.”