ARAMA
Kahramankazan Belediyesi

BİLİMİN IŞIĞINDA KAHRAMANKAZAN

Geri

BİLİMİN IŞIĞINDA KAHRAMANKAZAN

19 Mayıs 2023

HABERİ DİNLE

Kahramankazan Belediyesi’nin Mahalle Kültür Evleri’nde sürdürülen eğitimleri arasında yer alan “Robotik Kodlama” kursu için yaz okulu kayıtları başladı.

Mahalle Kültür Evleri projesi kapsamında birçok sanat, bilim, kültür ve eğitim kurslarını gençlerle ve vatandaşlarla buluşturan Kahramankazan Belediyesi, yaklaşan yaz tatil dönemi için de çeşitli etkinlikler hazırlıyor. En çok talep gören etkinliklerden biri olan “Robotik Kodlama” çalışmaları için yaz okulu kapsamında açılacak yeni bir kursun hazırlıkları sürüyor. Kahramankazan Gençlik Merkezi’nde açılacak olan kursa öğrencilerin yoğun katılım sağlaması bekleniyor.

Öğrenciler temel kodlama kavramlarıyla eğlenceli bir şekilde tanışacak ve güçlü bir kodlama temeli kazanarak kendini geliştirebilme şansını elde edecek. Geleceğin en gözde mesleklerinden olan kodlama ve yazılım konularında verilecek olan eğitimle birlikte gençler kendilerini bu alanda geliştirmek için gereken temel yöntemleri yenilikçi bir yaklaşım ve eğitim ile öğrenecekler.

Bilimin ışığında yetişen bir nesil hayal ettiğini ifade eden Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz; “Gençlik Merkezlerimiz, Mahalle Kültür Evlerimiz gençlerimiz için var. Burada birçok farklı dalda kurslar ve eğitimler veriliyor. Bilim, sanat, müzik ve kültürel pek çok çalışma merkezlerimizde öğrencilerimizle buluşuyor. Gelişen dünyanın en gözde meslekleri arasında yer alan yazılım ve kodlamanın “Robotik Kodlama Kursu” kapsamında ilçemizde, gençlik merkezlerimizde veriliyor olması bizleri mutlu etti. Gençlerimiz için daha birçok farklı çalışma daha yapacağız” dedi.

Kahramankazan Gençlik Merkezi ev sahipliğinde açılacak olan ve üç, dört ve beşinci sınıf öğrencilerinin katılabileceği kursun başvuruları başladı.