ÖĞRENCİLER ŞEHİTLERİ SATRANÇ TURNUVASI İLE ANDI
15 Temmuz şehitleri satranç turnuvası ile anıldı
Kahramankazan Belediyesi’nce düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında şehitleri anma ve satranç turnuvası düzenlendi. İlköğretim ve lise öğrencilerinin kıyasıya rekabet ettiği turnuvada dereceye girenlere ödüllerini Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk verdi.
FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Etkinlikler kapsamında ilköğretim ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Demokrasi Satranç Turnuvası” düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği turnuvaya, başkentte yaşayan yabancı ailelerin çocukları da katıldı.
Ödüller Başkan Ertürk’ten
Kahramankazan Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. Törene Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal ve ilçe protokolü ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödüllerini Başkan Ertürk verdi.
Sizler gönüllerimizin şampiyonusunuz
Başkan Ertürk, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında böylesine anlamlı bir turnuvanın düzenlenmesinin oldukça anlamlı olduğunu belirterek, “Sizler ülkemizin geleceği ve teminatısınız. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin omuzlarında yükselecek. Satranç gibi zihni ve beyni geliştiren bir spora gönül veren değerli yavrularımızı kutluyor ve turnuvada emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Turnuvada bazı öğrencilerin dereceye girdiğini belirten Ertürk, “İçinizden bazı arkadaşlarınız dereceye girdi, ancak turnuvaya katılan tüm öğrencilerin bizim gönüllerimizin şampiyonudur” dedi.
17.7.2017