KAMUOYU DUYURUSUDUR
05.07.2018 tarihinde ve saat 22:30 civarında Kahramankazan Sosyal Medya adlı facebook hesabından yayınlanan “Kahramankazan’ da Esnafın serzenişi” adlı videonun Şahin YETİŞGEN tarafından çekildiği anlaşılmış olup, bu konu hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Bahse konu büfe, Atatürk mahallesi İnönü parkında bulunmakta olup tarafımızca ilgili şahsa 01.05.2018 tarihinde kiraya verilmiştir.Kira sözleşmesinde belirtilen yükümlülükler kiralayan şahıs tarafından yerine getirilmemiştir.Belediyemizce kiralanan alana ilave olarak izinsiz 60 metre kare yeşil alanı işgal ettiği, aynı şekilde izinsiz olarak sesli ve ışıklı çevreye rahatsızlık veren ve şikayete konu olan oyun bölümü inşa ettiği, çalışma saatlerine riayet etmediği, çevre site ve konut sakinlerden sık sık şikayetler geldiği görülmüştür.Yukarıda bahsedilen sebeplerden dolayı iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan, kira sözleşmesi ve imar mevzuatına aykırı davranan Şahin YETİŞGEN tarafından işletilen bu büfe tarafımızca mühürlenmiştir.Mühürlemenin sonucunda terk ve tahliye tutanağına kendi isteği üzerine imzalayarak büfeyi boşaltmak istemiştir.Büfeyi terk ve tahliye ettikten sonra kamu malına zarar verdiği görüntüler ile de tespit edilmiştir.Yasal süresinden önce art niyetli olarak büfeyi tahliye eden bu kişinin çektiği videonun kendini mağdur göstererek, belediyemizi suçlamak amaçlı olduğu anlaşılmıştır.Konu ile alakalı her türlü yasal ve hukuki süreç başlatılmıştır.

Kamuoyuna duyurulur.
6.7.2018