KAHRAMANKAZANDESTANI NAVENEZUELLA’DAN ÖDÜL YAĞMURU
KAHRAMANKAZANDESTANI”NAVENEZUELLA’DANÖDÜL YAĞMURU

Son Temmuz’a iki ödül birden

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nden kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlıların destansı mücadelesini beyaz perdeye taşıyan “Son Temmuz” filmine Venezuella’dan iki ödül birden geldi. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve 15 Temmuz gazilerinin de rol aldığı film, VenezuellaFICOCC FiveContinentsİnternational Film Festival’inde, “En İyi Kısa Savaş Filmi” ve “En İyi Prodüksiyon” dallarında ödüle layık görüldü.

Yönetmen Haluk Güneş, geçtiğimiz yıl çekimlerini tamamladığı “Son Temmuz” isimli kısa filmi ile Kahramankazanlıların 15 Temmuz gecesi sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi verdikleri destansı mücadeleyi beyaz perdeye taşıdı.

Gaziler ve Ertürk de rol aldı

Kahramankazanlı 15 Temmuz şehidi 19 yaşındaki Ömer Takdemir’in anısını yaşatmak için, başrol karakterinin Ömer ismini taşıdığı filmde, 15 Temmuz gecesi Kahramankazan Belediyesi önünde toplanan ilçe halkının Akıncı Üssü’ne gidişi ve burada darbeci hainlere karşı verdiği kahramanca direniş anlatıldı. Kahramankazanlıların F-16’ların görüş mesafesini kısıtlamak için üs çevresinde saman balyaları, lastikler ve tarladaki ekinlerini yakmaları da filmde canlandırıldı. Çekimleri Kahramankazan’da gerçekleştirilen filmde, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de konuk oyuncu olarak yer aldı. Filmde 15 Temmuz gazilerinin de aralarında bulunduğu Kahramankazanlılar rol aldı. Görüntü yönetmenliğini Muhammet Benek’in, sanat yönetmenliğini Sertaç Murat Koç’un yaptığı filmin oyuncu kadrosunu ise Ömer Faruk Şeyran, Arife Güleç, Enes Macun, Bulut ve Yağmur Güneş’ten oluşturdu.

2 ödül, 4 gösteri seçkisi

Kahramankazan Destanı’na anlatan film uluslararası arenada önemli film festivalleri arasında gösterilen VenezuellaFICOCCFiveContinentsİnternational Film Festival’inden iki ödül kazandı. Son Temmuz festivalde “en iyi kısa savaş filmi” ve “en iyi prodüksiyon” dallarında ödüle layık görüldü. Film ayrıca, Almanya, Romanya, İtalya ve Hindistan’da düzenlenen uluslararası kısa film yarışmalarında da gösteri seçkisine seçilmeyi başardı.

Kazada ölen arkadaşına adadı

Yönetmen Güneş, Son Temmuz filmi ile demokrasi tarihine altın harflerle geçenKahramankazanlıların verdiği destansı mücadeleyi tüm dünyaya anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Venezuella’dan gelen iki ödülün kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Güneş, ödülleri bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden filmin görüntü yönetmeni Muhammet Benek’e ithaf ettiklerini söyledi.

Şükranlarımızı sunuyoruz

Başkan Ertürk de, başta yönetmen Güneş olmak üzere tüm film ekibini tebrik ederek, uluslararası arenada böylesine anlamlı bir ödülü Türkiye’ye kazandırdıkları için kendilerine ilçe halkı adına şükranlarını sunduğunu söyledi. Ertürk, Son Temmuz filminin, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla harekete geçen Kahramankazanlıların verdiği destansı mücadelenin ölümsüzleştirilmesi ve ileride çekilecek filmlere öncülük etmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

12.6.2018